Introduksjon
Historien om Baker Brun er en historie om søte deiger, solid håndverk og store drømmer – og alt startet på 1800-tallet i Bergen. Kjøpmannssønnen Ferdinand Brun er svennen som dro ut i Europa med en drøm om en gang å etablere sitt eget bakeri i sin hjemby Bergen.
I 1893 går drømmen i oppfyllelse, og forretningen fylles opp av langebrød, løsebrød og skillingsboller fra bakeriet. I nærmere 130 år har Baker Brun vært en stolt baker av gode brød og boller til bergenserne, – og det skal de fortsette med – i 100 år til! Det nye bygget ble igangsatt våren 2021 og innflytting blir våren 2022. Hele produksjonen og administrasjonen flytter til det nye bygget.
Hva leverer vi?
Svalinn har levert idéutforming, prosjektering og byggutførelse, hvor bygget blir 2800 kvm med 800 kvm mesanin. Bygget er skreddersydd for Baker Brun og deres produksjon. Ny teknologi fører til at CO2-utslippet reduseres med 60-80 tonn pr år, noe som er en betydelig reduksjon i utslipp av klimagasser. Svalinn har også alltid som mål å gjenvinne varme fra fryseanlegget, til å bli brukt til oppvarming av kontorareal og vann i tillegg til at rampene vil være frostfrie.
Hovedfokuset til Svalinn er å tilrettelegge for krav til rom, bygg og hygiene, samt utnyttelse av areal og energi. Bygget vil ha høyt energifokus, og det er planlagt med solcellepanel på tak og langs fasaden, noe som også i tråd med den økende miljøsatsningen innen byggebransjen.