November 9, 2022
Avdelingen på tolv stykker er nemlig en sammensveiset gjeng.
De fleste har jobbet på avdelingen i mange år, og kjenner både kundene og prosjektene godt. Regionssjef Lia beskriver en gjeng som alltid strekker seg det lille ekstra for hverandre og kundene.
– Jeg opplever at vi har en tillit hos kundene, og at de ser vi er pragmatiske og løsningsorienterte. Om det oppstår noe på prosjekter er vi raske til å omstille oss, og montørene følger gjerne opp ekstra oppgaver hvis det er noe tilleggsarbeid som bør ordnes, forteller Lia.
Trondheimsavdelingen har over tid opparbeidet seg solid erfaring med store og komplekse prosjekter innen næringsmiddelindustrien. Teamet håndterer prosjekter som involverer alt fra kjøle- og fryserom til komplette produksjonsfasiliteter, og er godt vant med både stramme tidsfrister og høye krav til kvalitet, hygiene og dokumentasjon.
– Vi trives i møte med komplekse utfordringer. Teamet vårt har flere ganger vist at vi kan håndtere prosjekter med mange bevegelige deler og ulike fag involvert, sier regionssjef og prosjektselger Tor Arne Lia.
Fleksibilitet er et nøkkelord i avdelingens arbeid.
– Det viktigste for meg er at vi klarer å være tilpasningsdyktige, slik at vi kan planlegge og administrere flere oppgaver parallelt, samtidig som vi ivaretar alle kundene våre på en god måte, fortsetter han.
Gjennom tett samarbeid mellom prosjektledere og montører leverer avdelingen effektive og driftssikre løsninger for kunder i hele regionen – fra mindre ombygginger til store nybygg. Resultatet er prosjekter som møter strenge krav til både funksjon, kvalitet og bærekraft, og som bidrar til trygg og effektiv matproduksjon og -lagring.
– Jeg er stolt av innsatsen som legges ned, og jeg vet at vi leverer løsninger som kundene er fornøyde med, avslutter Lia.
Svalinns tidligere Trondheimsavdeling er nå slått sammen med Tromsø-avdelingen, og begge lokasjoner ledes i dag av Tor Arne. Med én samlet organisering dekker teamet store deler av Midt- og Nord-Norge, og håndterer årlig rundt 400 prosjekter av ulik størrelse.
– Det er mye aktivitet, og det er prosjektlederne som sørger for at alt henger sammen, sier Lia. Han trekker spesielt frem Raymond Kjøsen og Hans Martin Bye, som har gjort en solid innsats over tid og vist både stå-på-vilje og god struktur i prosjektgjennomføringen.
Raymond Kjøsen har vært med lenge og er en trygg og grundig prosjektleder, godt likt av både kunder og kolleger. Han har i flere perioder måttet bære mye ansvar, og vist en lojalitet som har vært avgjørende for driften. Hans Martin Bye har vokst raskt inn i rollen og leverer med høy kvalitet og presisjon.
Også i Tromsø er det god kontroll. Der har prosjektleder Roger Nilsen stått støtt i rollen over tid, og med et erfarent montørteam på fem personer, sørger han for at prosjektene i nord gjennomføres med god struktur og fremdrift. – Roger har stålkontroll, og vi vet alltid at ting er i trygge hender hos ham, sier Lia.
Tidligere prosjekter som Slataas Reinsdyrslakteri og Salatmesteren er eksempler på avdelingens kompetanse innen bygg for næringsmiddelindustrien. Slike referanseprosjekter vitner om høy faglig kvalitet, tett oppfølging og god samhandling – egenskaper som fortsatt kjennetegner avdelingen i dag.
– Vi har fått på plass en sterk og stødig organisering, og vi er helt avhengige av at folk drar i samme retning. Det gjør de, og det er det som gjør meg stolt, avslutter Lia.